Print Kontakt
Generalforsamlingsreferater
Regnskaber
GDPR
Billeder

Andelforeningen Wilkensgården

Andelsboligforeningen Wilkensgården ligger på Frederiksberg ud mod en lukket vej på den ene side og Handelshøjskolens ikoniske bygning, Dalgas Have, på den anden side. Andelsboligforeningen ligger centralt på ydre Frederiksberg med kun fire minutters gang til metroen og ti minutters gang til både Frederiksberg Have og Frederiksberg Centeret.

Andelsboligforeningen blev etableret i 1980'erne, men bygningen er helt tilbage fra 1932. D. 18/8 1932 ansøgte Hr. Tømrermester Johannes Hansen om anlægge 113 vandklosetter, hvor af de 3 skulle være at forefinde i gården. Et menneskeliv senere, fremstår ejendommen topmoderne, med den charme og kærlighed, en gammel bygning nu engang har.

Der er 105 andelslejligheder i foreningen. De fleste er 64 og 65 kvadratmeter, mens lejlighederne på hjørnerne ud mod Wilkensvej er cirka 90 kvadratmeter. Enkelte lejligheder er sammenlagt til større, og der er én udlejningslejlighed.

Der er hverken interne eller eksterne ventelister til køb af andelsboliger i foreningen. Potentielle købere anbefales at holde sig orienteret via ejendomsmæglere, salgsskilte osv. 

Forældrekøb er ikke er tilladt i foreningen. Andelshavere har beboelsespligt i ejendommen, hvilket betyder, at lejlighederne i Wilkensgården ikke kan købes som forældrekøb eller investeringsobjekt. Personen, der fremgår som andelshaver på andelsbeviset og på lejekontrakten med foreningen, skal også være den, der bebor lejligheden.

Konstant forbedring

AB Wilkensgården igangsætter løbende forbedringer og vedligeholdelsesprojekter. Således undgår foreningen uforudsete udgifter, mens bogligafgiften holdes på et stabilt, lavt niveau. 

I 2006 blev facaden og taget renoveret, og der blev lagt ny asfalt i ydre gård. i 2013 er samtlige brugsvandsinstallationer blevet udskiftet. Alle lejligheder har fået nye dørtelefoner i 2014, ligesom foreningens 11 opgange blev renoveret frem til 2016. 

Foreningens vaskeri har nye maskiner og nyt bookingsystem, som stammer fra oktober 2015.

I 2017 igangsatte foreningen et stort altanprojekt, hvor også alle ejendommens vinduer skulle udskiftes. Dette blev færdigt i sommeren 2019 og 1-års gennemgangen blev afsluttet i efteråret 2020.

De næste store projekter der er i støbeskeen er en renovering og fornyelse af foreningens gårdarealer på begge sider af bygningen. 

Faciliteter

Foreningen råder over egen vaskekælder med fire vaskemaskeiner og én tørretumbler. Derudover forefindes to cykelkældre. Beboerne har også adgang til barnevognsskur, legeplads og flere opholdssteder i både indre og ydre gård.  

Bestyrelsen

Bestyrelsen består af andelshavere, der er valgt ind i bestyrelsen på generalforsamlingen. Bestyrelsesarbejdet er således frivilligt, og et bestyrelsesmedlem er valgt ind for to år ad gangen. Bestyrelsen består af følgende frivillige andelshavere:

  • Sofia (formand)
  • Julie
  • Søren
  • Martin
  • Dogu

Bestyrelsen kan kontaktes via bestyrelsesmailen: abwilkensgaarden@gmail.com


Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om, hvordan foreningen fungerer, kan du med fordel læse vores vedtægter, som findes under punktet “vejledninger” i menuen ovenfor.

Se kontakt øverst til højre på siden for en liste af kontaktinformationer.

 

Denne side er senest opdateret maj 2024.